Cateheza demonstrativa - "Familia - biserica de acasă"

Evenimente Octombrie 30, 2020

Vineri , 30 octombrie 2020 , în parohia "Pogorârea Sf. Duh" - Silișcani , protopopiatul Botoșani , a avut loc cateheza demonstrativă, cu titlul "Familia - Biserică de acasa". Cateheza a avut loc, ca urmare a proiectului " Cateheze demonstrative " al Arhiepiscopiei Iașilor in cadrul Cercului pastoral " Sfanta Teodora de la Sihla ".

Tema catehezei face parte din programul catehetic stabilit pe anul 2020, an omagial al pastoratie părinților și copiilor.

La cateheza au participat Pc.Pr. Țăranu Daniel, responsabil cu cateheza din cadrul Protopopiatului Botoșani cât și un grup mixt format din credincioși ai parohiei.

Părintele Paroh Manolea Andrei în susținerea temei, a arătat cât de importantă este legătura dintre Biserica ca și comunitate eclezială și familie.  Prin punerea în practică a ceea ce percepem ,primim ,învățăm la Biserica, în viața de familie, aceasta din urmă devine o mică biserică sau biserica de acasă. 

Credincioșii, au participat la discuție prin diferite întrebări și precizari legate de tema și s-au arătat încântați de modul de prezentare care a fost unul plăcut, interactiv și atractiv, dat fiind faptul că în susținerea catehezei părintele paroh Manolea Andrei a folosit și o proiecție video, dar și flyere catehetice cu câteva idei principale despre tema enunțată.

La final, credincioșii participanți si-au exprimat prin completarea unui chestionar, aprecierea pentru prezentare, cât și interesul pentru astfel de activități. 

Citește alte articole despre: activitati catehetice